header-logo

Künstliche Intelligenz getriebene Marketingkommunikation

Haftungsausschluss: Der unten angezeigte Text wurde mithilfe eines Drittanbieter-bersetzungstools automatisch aus einer anderen Sprache bersetzt.


Het Consumer Goods Forum gaat verder met de toezegging van bedrijven om publiekelijk te rapporteren tegen nieuwe prestatiestatistieken voor ontbossing

Sep 22, 2021 5:06 PM ET
  • De Forest Positive Coalition of Action van het Consumer Goods Forum – geleid door Alexandre Bompard, CEO, Carrefour en Grant F. Reid, CEO, Mars, Incorporated – toont vandaag kritieke vooruitgang bij zijn toezegging om publiekelijk te rapporteren tegen nieuwe prestatiestatistieken om een einde te maken aan grondstoffengestuurde ontbossing, in een belangrijke poging om de collectieve transparantie te vergroten
  • Om een bospositieve toekomst te helpen bereiken, zijn Key Performance Indicators (KPI’s) vastgesteld tegen de roadmaps van de coalitie met betrekking tot palmolie, soja, papier, pulp en verpakkingen op basis van vezels – en zullen ze de implementatie van de theory of change van de coalitie meten

PARIJS, 22 september 2021 — De Forest Positive Coalition of Action van het Consumer Goods Forum (CGF) heeft vandaag haar allereerste jaarverslag gepubliceerd – wat de eerste keer is dat aangesloten bedrijven zich hebben afgestemd op een reeks key performance indicators (KPI’s) en hun individuele en collectieve vooruitgang hebben gedeeld bij het openbaar rapporteren tegen hen. Het jaarverslag van vandaag, onthuld als onderdeel van de Klimaatweek in New York, komt een jaar nadat de Forest Positive Coalition officieel werd gelanceerd tijdens de Klimaatweek 2020. In maart 2021 publiceerde de Forest Positive Coalition of Action ‘Taking Root: Embarking on the Forest Positive Journey’, een uitgebreid overzicht van hoe de groep werkt aan transformatie in de productie en levering van vier belangrijke grondstoffen: palmolie; soja; papier, pulp en verpakkingen op basisvan vezels; en rundvlees . De nieuwe KPI’s van de Coalitie zullen coalitieleden in staat stellen om hun vooruitgang bij de implementatie van de Coalition’s Theory of Changete volgen en publiekelijk te communiceren, die supply chain management en samenwerking prioriteert als twee essentiële strategieën voor bedrijven om bospositief te worden. De nieuwe key performance indicators van de coalitie tonen de individuele en collectieve vooruitgang van coalitieleden op belangrijke gebieden, waaronder:

  • Tijdgebonden actieplannen voor de tenuitvoerlegging van beleid inzake positieve inkoop in het bos
  • Percentage grondstoffen uit gebieden met een hoog risico op ontbossing, landconversie en exploitatie
  • Prestaties van leveranciers en handelaren tegen de Forest Positive Asks van de Coalitie, een reeks verwachtingen die coalitieleden proberen te voldoen als bospositieve bedrijven die ze ook delen met ketenpartners

Hoewel sommige lidbedrijven al rapporteren tegen bepaalde KPI’s, zijn andere statistieken nieuw voor coalitieleden – een weerspiegeling van leden die erkennen waar ze collectief kunnen verbeteren als bedrijven als gevolg van hun werk met de Forest Positive Coalition of Action. Het aangaan van een toezegging om openlijk te rapporteren tegen deze KPI’s zal helpen om de volledige sectortransformatie te stimuleren die nodig is om een einde te maken aan grondstoffengestuurde ontbossing door ervoor te zorgen dat bedrijven duidelijk kunnen zijn wanneer, waar en hoe ontbossingsrisico’s zich voordoen, zodat ze snel en goed kunnen optreden om ze te voorkomen en te verhelpen. De publicatie is een belangrijke mijlpaal in de reis van de coalitie om een grotere ‘transparantiemindset’ op te bouwen binnen de benaderingen van consumentengoederenbedrijven voor ontbossing, en toont de drive van deze coalitieleden naar volledige transparantie en verantwoording. Beide zijn essentieel om de voortgang te kunnen volgen, zichtbaarheid te bieden aan uitdagingen in de toeleveringsketen en vertrouwen op te bouwen bij belanghebbenden en consumenten. Volgens het Intergouvernementeel Panel voor klimaatverandering (IPCC) is de productie van agrovoeding tot nu toe de belangrijkste drijvende kracht geweest achter driekwart van de wereldwijde ontbossing, en het afgelopen jaar is de ontbossing in veel regio’s zorgwekkend toegenomen, deels als gevolg van de gevolgen van Covid-19. Wai-Chan Chan, Managing Director van the Consumer Goods Forum, zei: “Onze planeet staat aan de vooravond van onomkeerbare klimaatverandering – en het stoppen van door grondstoffen gedreven ontbossing is van cruciaal belang om de klimaatcrisis aan te pakken en de biodiversiteit te behouden, evenals om op bossen gebaseerde gemeenschappen over de hele wereld te beschermen. Samenwerking en openheid zijn beide van vitaal belang bij de bestrijding van ontbossing, en we moeten onszelf ertoe aanzetten om allemaal veel meer te blijven doen om verandering te katalyseren. Leden van onze Forest Positive Coalition weten dat we er allemaal naar moeten streven om voortdurend verder te gaan, en we kijken ernaar uit om hun individuele en collectieve vooruitgang te delen terwijl ze streven naar een betere toekomst door betere zaken.” De Coalitie wordt mede gesponsord op het niveau van de CGF-raad door Alexandre Bompard, CEO, Carrefour en Grant F. Reid, CEO, Mars, Incorporated. Het wordt mede voorgezeten door Christine Montenegro McGrath, Vice President en Chief Global Impact, Sustainability, bij Mondel?z International, en Bertrand Swiderski, Chief Sustainability Officer, Carrefour. De CGF-leden die zich bij de aankondiging van vandaag aansluiten, zijn zeven retailers – Carrefour, Jerónimo Martins, METRO AG, Sainsbury’s, Sodexo, Tesco en Walmart – en 13 fabrikanten – Asia Pulp and Paper (APP) Sinar Mas, Colgate-Palmolive Company, Danone, Essity, General Mills, Grupo Bimbo, Mars, Incorporated, Mondel?z International, Nestlé, P&G, PepsiCo, Reck. De coalitie krijgt technische ondersteuning van Proforest en de Tropical Forest Alliance. Alexandre Bompard, CEO van Carrefour, zei: “Met dit ongekende rapport markeert vandaag een belangrijke stap in de richting van ons doel van een bospositieve toekomst. Transparantie is een essentiële katalysator voor verandering. We weten dat handelen in onze individuele toeleveringsketens niet genoeg is om de bossen van de wereld te redden. Iedereen – van bedrijven tot overheden, van financiële sector tot NGO’s, bosboeren en gemeenschappen – heeft een rol te spelen en we willen graag met iedereen samenwerken aan gezamenlijke actie. We willen en hebben een meer transformatieve aanpak nodig die ons sneller naar een meer bospositieve toekomst zal brengen. Er is nog zoveel meer te doen.” Grant F. Reid, CEO, Mars, Incorporated, zei:  De bossen in de wereld voeden de biodiversiteit en dienen als thuis- en inkomstenbron voor miljoenen mensen. Maar de impact van ontbossing gaat veel verder. Als bossen worden ontruimd of zelfs verstoord, komen er kooldioxide en andere broeikasgassen vrij. We kunnen de klimaatcrisis gewoon niet bestrijden als we de ontbossing niet stoppen. De Forest Positive Coalition van The Consumer Goods Forum heeft toegezegd dat te doen. We zijn nu 12 maanden bezig met deze reis en dit verslag markeert ons eerste rapport tegen een op elkaar afgestemde reeks kernprestatie-indicatoren waar we gezamenlijk aan werken. Het is een belangrijke mijlpaal voor onze industrie, maar slechts een van de vele stappen op weg naar het beëindigen van ontbossing. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen en ziet u ook de stemmen van onze belanghebbenden vertegenwoordigd in dit rapport. We hopen dat meer bedrijven buiten de coalitie zullen zien dat we serieus ons steentje willen bijstaan om een bospositieve toekomst op te bouwen en de beslissing te nemen om zich bij ons aan te sluiten.” Christine Montenegro McGrath, Vice President en Chief Global Impact, Sustainability, bij Mondel?z International, en Bertrand Swiderski, Chief Sustainability Officer, Carrefour, zeiden: “Er is grote macht in het soort transformatief partnerschap dat onze coalitie leidt en er bestaat een cruciale kans om samen te werken om een bospositieve toekomst mogelijk te maken. We transformeren gezamenlijk de manier waarop we zaken doen en versnellen de vooruitgang; door onze individuele lessen te combineren met gedeelde, actiegerichte benaderingen en ons werk te ondersteunen met de transparantie die nodig is om het vertrouwen en de verantwoordingsplicht te versterken. Het is de bedoeling van dit verslag om collectievetransparantie en welkome feedback bij het aanpakken van deze uitdaging, het creëren van nieuwe industrienormen en het stimuleren van echte verandering.” De volledige publicatie is hierte bekijken . Ga voor meer informatie naar: www.tcgfforestpositive.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Georgie Smith: georgie@forster.co.uk / 07528 856405 Over de Forest Positive Coalition Het Consumer Goods Forum (CGF) Forest Positive Coalition of Action is een door ceo’s geleid initiatief dat 20 CGF-lidbedrijven vertegenwoordigt die zich inzetten voor collectieve actie en het versnellen van systemische inspanningen om ontbossing, bosdegradatie en conversie uit belangrijke toeleveringsketens van grondstoffen te verwijderen. De coalitie, die in 2020 van start is gegaan, betekent een dynamische verschuiving in de aanpak van de industrie om ontbossing te stoppen: door de leidende positie van lidbedrijven te mobiliseren om partnerschappen met meerdere belanghebbenden op te bouwen en effectieve implementatie- en betrokkenheidsstrategieën te ontwikkelen, brengt de coalitie verschillende belanghebbenden samen voor duurzame impact. Deze inspanningen ondersteunen de ontwikkeling van bospositieve bedrijven die transformatieve veranderingen in belangrijke landschappen en grondstoffenketens stimuleren, waardoor de veerkracht van gemeenschappen en ecosystemen wereldwijd wordt versterkt. Ga voor meer informatie over de Forest Positive Coalition naar www.tcgfforestpositive.com. Over Het Consumentengoederen Forum Het Consumer Goods Forum (“CGF”) is een wereldwijd, op pariteit gebaseerd industrienetwerk dat door zijn leden wordt aangestuurd om de wereldwijde acceptatie van praktijken en normen aan te moedigen die de consumentengoederenindustrie wereldwijd dienen. Het brengt de CEO’s en het senior management van ongeveer 400 retailers, fabrikanten, dienstverleners en andere belanghebbenden in 70 landen samen en weerspiegelt de diversiteit van de industrie in geografie, grootte, productcategorie en formaat. De aangesloten bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van EUR 3,5 biljoen en hebben direct bijna 10 miljoen mensen in dienst, met nog eens 90 miljoen gerelateerde banen in de waardeketen. Het wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, die bestaat uit 58 CEO’s van fabrikanten en detailhandelaren. Ga voor meer informatie naar: www.theconsumergoodsforum.com.

Contact Information:

Name: Georgie Smith
Email: georgie@forster.co.uk
Designation: CGF contact at Forster

Tags:   United States, Wire